Heart-Profit ERP
November 30, 2024, 10:32:25 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Scan Terminal - Splitsen Opdrachtblad Debiteur-/Rit  (Read 2593 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Wouter Rijnbende
Administrator
Partner
*****
Offline Offline

Posts: 5367


View Profile WWW
« on: July 24, 2008, 12:22:58 pm »

Scan Terminal - Splitsen Opdrachtblad Debiteur-/Rit (LOTSSTSO)

Nb: Dit scherm is onderdeel van het ontwerp 'Rapen Scan Terminal'.

Middels Releasenote http://ha1.heartprofit.nl/profit/index.php?topic=20372.0 is beschreven dat alle te leveren artikelen voor een bepaalde Rit (Route op een specifieke datum) worden getotaliseerd per Debiteur-/Afleveradres, en vervolgens worden gesorteerd op de mate waarin de goederen voor dat Afleveradres geraapt kunnen worden (op basis van percentage beschikbaarheid). Via het Vulgraadscherm kan vervolgens een Opdrachtblad worden geprint. Het printen van het Opdrachtblad impliceert dat we die Debiteur-/Route zullen willen gaan rapen. De te rapen voorraad voor deze Debiteur-/Afleveradres-/Route-/Ritdatum wordt gereserveerd op het Opdrachtblad (of beter, op de formele Raaplijsten die aan het Opdrachtblad gekoppeld zijn). 

Middels Releasenote http://ha1.heartprofit.nl/profit/index.php?topic=20494.0 wordt beschreven hoe de goederen van een Opdrachtblad middels een Scan Terminal scherm kunnen worden geraapt.

Het alhier beschreven Scan Terminal scherm handelt het splitsen van een Opdrachtblad (Raaplijst voor Debiteur-/Rit) af.


Indien de picker (!) op enig moment meent dat zijn Debiteur-/Rit (Opdrachtblad) te groot is om alleen door hem te kunnen worden afgehandeld (vanwege tijdsdruk enz.) kan hij besluiten zijn "raaplijst" te splitsen.

De picker scant zijn Opdrachtblad:



waarna (vergelijkbaar aan het scherm "Rapen Debiteur-/Rit") detailinfo van dat Opdrachtblad wordt getoond: Debiteur, Afleveradres, Routeplan, Route, Ritdatum-/tijd. Tevens wordt aangegeven hoeveel nog te rapen regels er op dit Opdrachtblad staan, in dit voorbeeld: 11 regels. Het scherm geeft aan dat we F1 moeten gebruiken om naar het volgende scherm te kunnen.

Bij het splitsen worden de nog te rapen regels (default) door 2 gedeeld. Het ene deel blijft op het huidige Opdrachtblad staan, het andere deel gaat naar het nieuwe Opdrachtblad. "Default", omdat het resultaat van de deling door de picker kan worden overschreven, waarmee hij zelf kan bepalen na welke regel hij wenst zijn Opdrachtblad te splitsen.

Zodra het 1e Tabblad met F1 is verwerkt, volgt het 2e scherm:



Gelijk aan het Scan Terminal scherm "Rapen Debiteur-/Rit" worden hier de nog te rapen Artikelen opgesomd, gesorteerd op loopvolgorde. Dit is ook de volgorde waarin de regels gesplitst zullen worden. Zou het Opdrachtblad uit 12 regels hebben bestaan, dan zou er na regel 6 (12 / 2) worden gesplitst. In dit geval bestaat het Opdrachtblad uit 11 regels, en zal na regel 5 worden gesplitst. Deze 5 vinden we terug in een spinnercontrol onder de opsomming van de te rapen regels. Om duidelijk te maken welke regels wel/niet gesplitst zullen worden, worden de regels die op het huidige Opdrachtblad blijven staan weergegeven in de kleur groen, en zullen de regels die naar een volgend Opdrachtblad worden gesplitst in het rood worden weergegeven.

Het wijzigen van de spinner waarmee wordt aangegeven na welke regel er gesplist moet worden, zorgt er tevens voor dat het punt waar gesplitst wordt altijd zichtbaar is. In bovenstaand scherm zien we dat de scrollbar al ergens halverwege staat, opdat zowel 3 groene als 3 rode regels getoond kunnen worden. Zouden we de spinnerwaarde van 5 doen verlagen tot 4, dan ziet e.e.a. er als volgt uit:



"Vla hopjes 500ml." welke eerst "groen" was, wordt nu "rood" en zal dus naar het nieuwe Opdrachtblad gesplitst worden (als er verwerkt zou worden). De scrollbar scrolt automatisch mee, zodat er nog steeds 3 groene en 3 rode regels zichtbaar blijven. Het is ten alle tijde mogelijk om ook zélf met de scollbar naar boven-/beneden te scrollen, hetgeen het zichtbaar houden van het splitspunt overrulet. Zo zal "splitsen na regel 5" en "helemaal naar boven scrollen" de eerste 5 regels "groen" tonen, en de laatste regel op het scherm "rood".




Middels F1 wordt het splitsen verwerkt. Het af te splitsen deel verdwijnt van het oorspronkelijke Opdrachtblad, en wordt overgeheveld naar een nieuw Opdrachtblad, welke vervolgens door een andere picker kan worden opgepakt.

Nb: Stel dat de picker een dermate grote order heeft (bijv. 40 regels) dat ze hem in drieën wil splitsen, dan kan de picker bijv. besluiten zijn Opdrachtblad te splitsen na regel 14. Er worden dan 26 regels naar een volgend Opdrachtblad gesplitst. Vervolgens kan de volgende picker *zijn* Opdrachtblad (van 26 regels) weer splitsen naar bijv. 13+13.
Logged

Heart-Profit company ID : HA
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.07 seconds with 19 queries.