Heart-Profit ERP
November 28, 2024, 07:30:58 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: ICP aangifte alsnog met opgaaf Begin-/Einddatum, doch enkel vwb Print  (Read 891 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
Heart Informatisering B.V.
Partner
******
Offline Offline

Posts: 27476


View Profile WWW
« on: January 13, 2010, 01:48:31 pm »

Voorheen bood de Kwartaallisting (ICL aangifte) de mogelijkheid om middels een Begin-/Einddatum de periode waarover de gegevens werden gerapporteerd te selekteren. Hierbij was het mogelijk om ook over perioden te rapporteren die niet formeel door de belastingdienst werden geaccepteerd.

Met de aanpassingen v.w.b. ICP 2010 is e.e.a. zodanig gewijzigd dat enkel van t/m maand uit een specifiek jaar kon worden gerapporteerd. Dit, omdat de ICP aangifte formele kodes toekent aan de perioden waarover gerapporteerd kan worden. Zo is het bijv. wel mogelijk om "januari+februari" samen te nemen in één aangifte, maar "februari+maart" kunnen niet samengenomen worden.

De handleiding van de belastingdienst geeft aan dat hier om Kalenderkwartalen en -maanden gaat, en eigenlijk is was het voorheen niets anders. Vóór de introduktie van de ICP aangifte konden we weliswaar zelf de periode aangeven waarover gerapporteerd moest worden, maar e.e.a. werd gerapporteerd als Kwartaal 1,2,3 of 4. Dit o.b.v. de kalender.

Inherent hieraan volgt dat als iemands boekjaar op 01-04-2010 begint, dit onder Kwartaal #2 valt, dit onder "April" moet vallen zodra we op maandbasis moeten gaan aangeven...

Tsja... met naar nu blijkt een uitzondering...

De XML aangifte (en de voorloper ervan: "Aanmaken Kwartaallisting Diskette" in menu "Aanmaken BTW-EG Diskettes") mogen dan wel electronisch een aangifte doen conform een bepaalde record indeling, en de regels van die aangifte respekterend, maar zouden we slechts gebruik maken van de Kwartaallisting-print, dan werd hooguit afgedrukt wat er over de opgegeven periode (die mogelijk verkeerd kon worden ingevoerd) zou moeten worden aangegeven.

Naar nu blijkt werd dit funktioneel gebruikt door een bedrijf wiens boekjaar uit 13 perioden bestaat, en die op deze manier zelf bepaalde wat er bij de aangiftes van "januari" t/m "december" werd aangegeven.

Hoewel het voor de formele aangiftes enkel nodig is om de maand(en) te weten waarover gerapporteerd wordt, is per heden de datum selektie toch weer teruggehaald. Zodra de aangifte enkel geprint wordt, mag er een afwijkende periode worden opgegeven (zoals dat voorheen ook mogelijk was).

In dit specifieke voorbeeld liep het financiële boekjaar 2009 van 29-12-2008 t/m 03-01-2010. Derhalve is nu de datum selektie weer terug. De data op de print betreft dan slechts een berekening van de cijfers uit die opgegeven periode, en hoe U die informatie overschrijft of aanlevert aan de belastingdienst, moet U weten.

Zodra er echter de XML ICP aangifte gevraagd wordt, dan zal deze de regels respekteren van die aangifte, en mag er alleen o.b.v. maand-grenzen worden gerapporteerd (en dan ook nog alleen o.b.v. de toegestane kombinaties).

FunktieOmschrijvingDtm.Vl.WyzDtm.L.Wyz
LOKLBR1     Omschrijving (nog) niet bekend    15-12-2009    13-01-2010
LOKLXMGN    Omschrijving (nog) niet bekend    13-01-2010    13-01-2010
LOPRKL      Print overzicht Kwartaal-listing    13-01-2010    13-01-2010
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.058 seconds with 19 queries.