Heart-Profit ERP
October 05, 2024, 06:26:42 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Mogelijkheden bijeenhouden pakbonregel op variabele lay-out  (Read 2260 times)
0 Members and 0 Guests are viewing this topic.
Johan
Designer
*****
Offline Offline

Posts: 2178


As it net kin sa't moat, dan mat it mar sa't kin.


View Profile
« on: June 25, 2012, 08:38:01 am »

Ik zou graag alle informatie van 1 pakbonregel bij elkaar willen houden op 1 pagina. In de afbeelding zie je dat het rood omkaderde deel, deels op pagina 1 staat en deels op pagina 2.

Ik voel al een beetje een vraag aankomen als: Wat nu als 1 pakbonregel uit 80 verschillende charges bestaat of tig regels (dokumenten) tekst heeft.... Maar ja, hoe realistisch is dat? 1 of 2 verschillende charges, af en toe eens 3.

Zoals in de bijlage is te zien, dat zijn redelijk realistische pakbonregels. Dan zou het wel zo netjes zijn dat alle informatie van de "20072 KE25 " bijeen gezet werden op de 2e pagina. (die toch al nodig is) Wat zijn hieromtrent de mogelijkheden?


* mogelijkheden bijeenhouden 1 artikel.jpg (74.62 KB, 603x767 - viewed 153 times.)
Logged

KM
Wouter Rijnbende
Administrator
Partner
*****
Offline Offline

Posts: 5364


View Profile WWW
« Reply #1 on: June 25, 2012, 09:44:22 am »

Op dit moment zit zoiets er niet in.

Is op zich best wel te realiseren, maar zal niet eenvoudig zijn.

Ten eerste is het i.d.d. zoals je aangeeft dat zo'n blok langer wordt naar mate je meerdere chargeregels hebt, maar, dat is niet het enige "dynamische" wat er in zit.

Ook de regels die je erboven hebt staan worden al konditioneel afgedrukt!

Indien je geen Klient-Artikelnummer hebt, staat die regel er al niet tussen;
heb je geen Klient-Artikelomschrijving, dan heb je ook die regel niet.

De Variabele Layout zal dus zodanig op z'n kop gezet moeten worden dat ze bijv. eerst alle te printen regels horende bij 1 Pakbonregel in een tabel samenstelt, om vervolgens deze als één set af te drukken c.q. om de set als geheel naar een nieuw blad over te hevelen indien de hele set op het vorige blad niet past.

We zullen er dan ook op moeten anticiperen dat als het blok om e.o.a. reden zo groot wordt, dat ze ook op het nieuwe blad niet in 1 geheel kan worden afgedrukt (desnoods omdat je 20 charges levert), er alsnog maar niet opgesplitst wordt. Vervolgens kan/zal het ook zo zijn dat bijv. een tweede blad méér regels kan bevatten dat het 1e blad, omdat op het 2e blad niet alle headergegevens hoeven te worden herhaald. Dat zou dus kunnen leiden tot situaties dat je begint met een leeg blad (alleen de header) om vervolgens op het 2e blad wél alles als één blok af te kunnen drukken.

Is op zich best wel te doen, maar vermoed dat er iemand wel een dag mee bezig zal zijn (als het niet langer is).

En... pas op... want misschien moeten we zelfs stellen dat als we dit bij één Layout op deze manier doen, we dit omwille van consistentie het verplicht bij alle Variabele Layout mechanismes op die manier moeten doen; al die Layouts werken nu nl. op dezelfde wijze. We hebben nu al problemen om iemand uit te leggen dat de Financiële Variabele Layouts anders werken dan de Logistieke Variabele Layouts (omdat de 2e later ontwikkeld zijn, en anders zijn opgezet), maar als we er nu al per Layout andere werkwijzen op na gaan houden, kon het wel eens helemaal niet meer te overzien zijn.
Logged

Heart-Profit company ID : HA
Wouter Rijnbende
Administrator
Partner
*****
Offline Offline

Posts: 5364


View Profile WWW
« Reply #2 on: June 25, 2012, 09:51:19 am »

En met dat ik dit post, bedenk ik me ook dat e.e.a. eerst in een array/tabel opbouwen ook al lastiger wordt als bijv. afzonderlijke variabelen op die regel in andere lettertypes dienen te worden aangestuurd. Zie maar voor je dat als je een hele reeks tekens naar de printer stuurt om "vet" aan te sturen, de printkop daardoor in principe niet veranderd; maar als je de te printen tekst eerst in een array met meerdere tekstregels wilt opbouwen, dan kun je op een bepaalde positie maar 1 stukje data kwijt: of die aanstuurkode, of de weer te geven informatie.

Komen we natuurlijk ook wel uit, maar ik denk dat we al snel aan een prijskaartje komen waarvan jij zegt "laat maar".
Logged

Heart-Profit company ID : HA
Johan
Designer
*****
Offline Offline

Posts: 2178


As it net kin sa't moat, dan mat it mar sa't kin.


View Profile
« Reply #3 on: June 25, 2012, 10:05:57 am »

 "laat maar"

Jammer, maar het was even het proberen waard, op z'n mooist was er wel een handigheidje voor geweest.
Logged

KM
Wouter Rijnbende
Administrator
Partner
*****
Offline Offline

Posts: 5364


View Profile WWW
« Reply #4 on: June 25, 2012, 10:20:08 am »

Iets wat eenvoudiger realiseerbaar is, en in theorie kan werken bij de gratie dat "ieder blok op jullie pakbon altijd ongeveer eenzelfde aantal regels bevat", en iedere Pakbonlayout ook nagenoeg dezelfde beprintbare ruimte heeft (opdat we niet e.e.a. op Layoutniveau hoeven te regelen),  is dat we middels een bedrijfsparameter iets introduceren als "maximum aantal af te drukken Pakbonregels per blad".

Stel dat jij op voorhand al kan stellen dat er altijd maar 3 "blokken" op 1 blad passen (en "het probleem" altijd in het 4e blok optreedt), dan zouden wij op basis van die parameter na het afdrukken van de 3e Pakbonregel (of beter: vlak voor aanvang van de 4e Pakbonregel) keihard door kunnen springen naar het volgende blad. Dan dus niets "vooruitlezen", niets "dynamisch", maar gebaseerd op een fixed aantal blokken.

Nb: Let wel, je moet dan niet ineens met bijv. een Duitse Pakbon op de proppen komen die op een printer met veel kleiner papier moet worden afgedrukt, en waar dan minder blokken op passen, want dan kom je er met een bedrijfsparameter niet uit.

Niet invullen v/d parameter (=0) voert geen kontrole uit, en print dan zoals nu.

4 uur voor de bedrijfsparameter,
2,5 uur voor het aanpassen van Printen Pakbon volgens de Variabele Layout.
Logged

Heart-Profit company ID : HA
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.031 seconds with 20 queries.