Als we de normale Windowsversie voor ogen nemen, dan kennen we daarin (naast een Applikatiedrive) een Databasedrive (G:) en een Indexdrive (I:). Op beide zal eerst een FOX directory staan, met daaronder, per (sub-) applikatiekode (LO, AD, PK, SY) een directory. Deze directory bevat vervolgens weer subdirectories voor de database danwel de indexfiles, gescheiden voor Test- (xxTF) en Produktiebestanden (xxPF). De indexen zijn te vinden in xxTI en xxPI.
Nb: Merk op dat SY geen SYTF en SYTI kent, omdat we voor SY geen separate Testbestanden hebben.
Ofwel, een volledig path naar een logistiek bestand uit de Testbestanden zou hiermee worden: G:\FOX\LO\LOTF\<tabel.DBF>.
De index kunnen we vinden op I:\FOX\LO\LOTI\<index.CDX>
Er zal nu eenzelfde struktuur moeten worden gekreëerd voor de Advantage Database tabellen. En, ervanuitgaande dat we de Advantage Database Server op een separate Server installeren, met de eerder genoemde shares ADS_DATA_SHARE en ADS_INDEX_SHARE, zullen we dáár een omgeving voor onze ADS tabellen op moeten aanmaken.
Zoals in een ander topic genoemd, is Profit in staat om met VFP én ADS tabellen te werken. Zolang er nog geen Data Dictionary gekoppeld is, zal Profit als vanzelf opstarten met de native VFP tabellen; precies zoals voorheen de Windowsversie werkte.
Via Hoofdmenu-9-5-8-1-1 kan een nieuwe, lege ADS Data Dictionary worden aangemaakt.
Waar we voorheen gewend waren om met Driverletters te werken, mogen we i.g.v. ADS met UNC namen werken;
we refereren dus aan \\<servernaam>\<path> in plaats van aan een driveletter.
Let op: Hoewel het ook mogelijk is om met driveletters te werken, is het uitgangspunt dat we dat
niet doen. Intern moeten de driveletter verwijzingen (door ADS) toch worden omgezet naar UNC namen wat enkel extra tijd kost, daarnaast zijn er zaken die niet ondersteund worden als we met driveletters werken.
Nb: In bovenstaande \\192.168.100.192\ADS_DATA_SHARE\DATA0001 zien we dat er wordt gerefereerd aan een Subdirectory DATA0001. Eigenlijk zou deze niet nodig zijn, toch wordt vooralsnog geadviseerd dit zo over te nemen. Tijdens de testfase, waarin we toch maar met een kopie werken van de echte database, kunnen we op deze manier meerdere malen testen met een andere Data Set. Zo zouden we meerdere malen achter elkaar het uploaden van een tabel naar een lege Data Dictionary kunnen willen testen. Wordt vervolgens een volgende keer nogmaals een nieuwe lege Data Dictionary gegenereerd, dan zal het DATA0001 volgnummer automatisch worden opgehoogd naar DATA0002.
Na F1 zal er op de opgegeven lokatie een (lege) ADS Data Dictionary zijn gegenereerd,
met daarin :
* een ADS Data Dictionary voor de Produktiebestanden (HP_PROD.ADD)
* een ADS Data Dictionary voor de Testbestanden (HP_TEST.ADD)
en daarnaast een directory stuktuur met de subdirectories LO, AD, PK en SY, zoals we die al gewend waren.
Tabellen staan daar echter nog niet in, immers, we hebben nog geen tabellen omgezet naar ADS.