Heart-Profit ERP
November 27, 2024, 05:40:07 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Tijdelijk Scanterminal scherm SSCC labels  (Read 2479 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Wouter Rijnbende
Administrator
Partner
*****
Offline Offline

Posts: 5367


View Profile WWW
« on: February 09, 2012, 08:57:43 am »

Tijdelijk Scanterminal scherm SSCC Pallets (LOTSSTRO)

Met ingang van vandaag hebben we er weer een nieuw Scanterminal scherm bij. Het betreft een tijdelijke oplossing voor iets wat w.s. kompleet anders gaat werken als onderdeel van een veel groter ontwerp. Omdat dit een tijdelijke oplossing betreft, hier een beknopte uitleg van de schermen.


Voor de huidige funktionaliteit gelden de uitgangspunten:


* Een SSCC pallet dient te worden gescand voordat de goederen daadwerkelijk geraapt zijn.

* De Charges op een SSCC pallet worden geacht uniek te zijn. Dit, door reeds vanaf Produktie-/Goederen Ontvangst unieke Palletcharges toe te kennen per pallet, en bij iedere splitsing van een pallet, voor het gesplitste deel een nieuwe Subcharge te genereren. 1 Chargenummer identificeert Artikel, Verschijning, Kenmerken, Charge, Interne Charge, W-Inhoud en aantal Verschijningen.

* Bij het samenstellen van een SSCC pallet mogen we niets afweten van een specifieke Verkooporder; wel mag één Verkooporder worden gebruikt ter bepaling van Debiteur-/Afleveradres.

* Bij het samenstellen van een SSCC pallet wordt er niets geraapt.

* Verkooporderregels die binnen dit funktiedeel worden gebruikt dienen te worden voorzien van een dermate Raapvloer dat niet andere orders die op het TouchScreen Leveren Verkooporder worden geleverd de (met moeite klaargezette, en gescande partijen) weer kan doen afboeken. Zo zal het niet zijn toegestaan dat er Verkooporderregels zonder Raapvloer worden ingevoerd, immers, die boeken hun voorraad van alle lokaties af, dus ook datgeen wat wij specifiek gestapeld hebben.

* Er wordt met MasterRoutes gewerkt.


Scannen SSCC Pallets


Het nieuwe Scanterminal scherm bestaat uit 4 pagina's.



Op het eerste scherm scannen we één van de Verkooporders die geleverd zal moeten worden. Op basis van deze scan wordt de Debiteur en het Afleveradres bepaalt alsmede de Rit (Ritdatum-/Tijd) waarin dit Afleveradres beleverd wordt.
Als er nog geen pallets zijn gescand voor deze Route-/Levering (dus bij het scannen van de 1e pallet) zullen we moeten aangeven hoeveel pallets we in totaal hebben. Dit, puur omwille van het op het SSCC label kunnen afdrukken van de tekst "pallet 1 van 3".

Nadat het 1e Tabblad met F1 wordt bevestigd, wordt Tab #2 overgeslagen, en komen we op Tab #3 terecht. Met dit Tabblad kunnen we een nieuwe SSCC pallet toevoegen. Toevoegen van een SSCC pallet gebeurt op basis van zgn. Palletsoorten (Hmenu,1,1,1,8,9,4). Iedere Palletsoort wordt uitgedrukt in vorm van een button. Zodra er op een button wordt geclickt zal er een nieuwe pallet worden aangemaakt, wordt er een bijbehorend SSCC nummer gegenereerd, en wordt het 4e Tabblad aktief.

Op het 4e Tabblad scannen we de Charges die op de pallet liggen. Net als bij het Scanterminal Wegen Pallet worden de laatste twee gescande Charges alsmede het totaal aantal collo op het scherm getoond. Indien er meerdere produkten (ook binnenin) op de pallet liggen, is het uitgangspunt dat de sticker van die dozen die binnenin op de pallet liggen aan de buitenkant van de pallet geplakt zijn, opdat we die Charges toch kunnen scannen.
Als alle Charges op de pallet gescand zijn, dienen we op de button "Print" te drukken. Er wordt dan een SSCC label geprint, en tevens een 2e print, vergelijkbaar met een Routelabel, welke de produkten die op die pallet liggen specificeert.
Als de etiketten geprint zijn, wordt het 3e Tabblad weer aktief, en kunnen we een volgende pallet scannen.

Zodra alle 3 pallets die op het 1e Tabblad zijn opgegeven gescand zijn, verschijnt het 2e Tabblad. Dit scherm kan ook door de gebruiker zelf worden geaktiveerd door op het betreffende Tabblad te clicken. Op het 2e Tabblad wordt weergegeven welke pallets er momenteel gescand zijn voor deze Debiteur-/Rit. De pallets worden in omgekeerde volgorde getoond als waarin ze gescand zijn, ofwel, de laatst gescande pallet staat bovenaan (anders zouden we i.g.v. 32 pallets een heel eind naar beneden moeten scrollen).

Het SSCC Volgnummer (eigenlijk het deel zonder GS1 Company-Id en checkdigit) wordt gepresenteerd als button. Zouden we op deze button clicken, dan aktiveren we de betreffende pallet, en wordt het 4 Tabblad getoond. Op die manier kunnen we voor een bestaande pallet nog iets erbij scannen.

In de 2e kolom wordt met 2 letters aangegeven welke Palletsoort we hadden opgegeven. Daaronder staat het palletvolgnummer, zijnde 1 (van 3) t/m 3 (van 3).

Als laatste hebben we een button (met een rood kruis) waarmee we de hele pallet kunnen verwijderen. Als we op deze button drukken zal er nog om een bevestiging worden gevraagd. Bevestigen we die met Ja, dan zal de pallet worden verwijderd, en kunnen we deze opnieuw scannen. Merk op dat bij het opnieuw scannen er een nieuw SSCC volgnummer volgt, maar het palletnummer (2 van 3) niet zal ophogen.

Het aantal pallets wat bij de 1e pallet is opgegeven, kan, na het scannen van SSCC pallets, niet meer worden gewijzigd. Immers, als we eerst op alle etiketten 1 van 3, 2 van 3, 3 van 3 hebben geprint, kunnen we moeilijk met nog een 4e pallet aankomen; de reeds afgedrukte SSCC labels zijn nl. allemaal verkeerd. Indien zoiets toch aan de orde is, kunnen de pallets op het 2e Tabblad allemaal worden verwijderd, waarna op het 1e Tabblad opnieuw om het aantal pallets zal worden gevraagd. Op die manier is het toch mogelijk om 3 pallets in 4 te wijzigen.

NB: Uiteraard zou dit simpeler kunnen worden opgezet, met funktionaliteit "extra pallet invoegen", die dan alles hernummerd, en opnieuw de SSCC labels voor de eerdere pallets afdrukt, maar hierin is niet voorzien (het betreft immers een tijdelijke oplossing). Ook zou het geen probleem zijn om een 4e pallet te scannen indien de pallets gewoon genummerd zouden worden als 1, 2, 3, 4; ofwel, als we niet geïnteresseerd zouden zijn in het "van 3" deel. Ook hierin is momenteel niet voorzien.


Printen SSCC label


Voor het printen van het SSCC label wordt gebruik gemaakt van Variabele Layouts Etiketten. Er wordt (hard) een Etiket aangestuurd met Identifikatie "SSCC".  Onderstaand het voorbeeld (met de gebruikte Layoutvariabelen) op basis waarvan het attachde SSCC.PDF document is geprint; dit betreft een indeling zoals deze naar een printer kan worden geprint (waarbij in dit geval gebruik wordt gemaakt van Morovia Barcode fonts). Indien het SSCC label op een Zebra printer dient te worden geprint, zal de indeling van deze layout moeten worden omgezet naar Zebra commando's.




Printen SSCC Artikel (Route) label


Los van de Master Routes, kon een Routeplan ook al worden gebruikt om vooraf een Palletindeling te maken. Dit betreft funktionaliteit waarbij een Route als Pallet wordt gedefinieerd, die Route vervolgens alleen maar goederen bevat van één Debiteur-/Afleveradres (ofwel maar één Route-/Levering heeft) waarna het Routeplan kan worden gebruikt om aan te geven welke Artikel-/Verschijningen in welke hoeveelheid op de pallet dient te worden geplaatst. Vanuit de Route kon een zgn. Routelabel worden geprint, welke dan aangeeft hoe de pallet gestapeld zou moeten worden.

Bij gebruik van SSCC pallets hoeft er niet eerst vooraf e.d. Palletroute te zijn gedefinieerd, maar het mag wel. Als er vooraf een indeling is gemaakt, dan doet dat feitelijk niets. Het Routelabel mag hooguit indikatief zijn voor hoe vooraf bepaald is welke produkten er op welke pallet moeten komen te liggen, wat er met dit nieuwe Scanterminal scherm wordt gescand, dat geldt (en mag afwijken van de Palletroute).

Of we de pallet nu precies hetzelfde stapelen of anders, we zullen ook een print willen hebben die ons verteld welke produkten er op de pallet liggen, en in welke hoeveelheden. Eigenlijk precies wat het Routelabel vooraf deed, maar nu willen we e.d. print o.b.v. de werkelijkheid.

Ook hier wordt gebruik gemaakt van een Variabele Layout, en wel die van het Routelabel, omdat die er al het meest op lijkt. Hierbij wordt (hard) een layout o.b.v. Taalkode "SSC" (SSCC) aangestuurd. T.o.v. de Layoutvariabelen die in het Routelabel werden gebruikt, zijn er nog een paar variabelen bijgekomen zoals bijv. voor de vermelding van het SSCC nummer.

Onderstaande layout is gebruikt om het SSCC Artikellabel (zie attached) samen te stellen.



Hoewel we bij het stapelen van een SSCC pallet niets mogen afweten van een specifieke order, geldt dat we wel weten voor welke Debiteur-/Afleveradres en welke Ritdatum-/tijd we aan het werk zijn. Op basis van deze informatie gaat Profit op zoek naar een Routeplan waarin het betreffende Afleveradres op die Ritdatum (en eventueel tijd) wordt beleverd; op die manier wordt de link gelegd tussen de Master Route en de daadwerkelijk opgenomen "Palletroute".

In bovenstaand voorbeeld wordt de vooraf gedefinieerde Palletroute tevens gebruikt om aan te geven via welke Luchthaven de goederen verzonden worden (= Aflevergebied Omschrijving) en wordt het Airwaybillnummer op het document vermeldt (= Routeplan Referentienummer).


Touch Screen Leveren Verkooporder


Het Touch Screen Leveren Verkooporder is nu zodanig aangepast, dat als ze een Charge (Voorraaditem) vindt om af te boeken, er éérst gekontroleerd wordt of deze partij gescand is op een SSCC pallet, en zo ja, of die pallet dan voor dezelfde Debiteur-/Afleveradres (en Rit) is als de Verkooporder die we willen boeken. Op deze manier is feitelijk alle voorraad die op een SSCC pallet is geboekt automatisch "gereserveerd" voor de Debiteur-/Afleveradres + Rit.

Tevens zorgt deze aanpassing ervoor dat we nu op het TS scherm kunnen zien hoe ver we met de order zijn:



Regels die in het groen worden weergegeven zullen nl. op een SSCC pallet gescand moeten zijn;
regels die in het rood worden weergegeven zullen nog niet op een SSCC pallet gescand zijn;
regels die in het geel worden weergegeven zullen gedeeltelijk gescand zijn.

Ervanuitgaande dat we leveren wat er besteld is, hebben we op deze manier ook een extra kontrole of alle Charges gescand zijn (immers, alles moet "groen" zijn).


Alleen rapen wat er op een SSCC pallet ligt


Zodra een partij op een SSCC pallet wordt geboekt, is deze voor het TS Leveren VO impliciet gereserveerd voor de Debiteur-/Afleveradres + Rit horende bij die SSCC pallet. Is een partij niet op een SSCC pallet geboekt, dan is deze in principe "vrij" om te leveren; orders die op het TS scherm worden geleverd die niet met SSCC pallets werken kunnen op die manier gewoon geleverd worden.

Bovenstaande zou impliceren dat indien een partij nog niet op een pallet gescand is, ze toch leverbaar zou zijn op het TS scherm, en bij de routes die we expliciet willen scannen op SSCC pallets, zullen we dat niet willen. Indien we nu bij de Master Route rubriek Palletvorm vullen met de waarde "SSCC", dan triggert dit dan dat deze Route alleen beleverd mag worden met partijen die op een SSCC pallet geboekt zijn. Zolang er niets op een SSCC pallet geboekt wordt, kan de order niet worden geleverd.






Parameters SSCC


Een SSCC nummer bestaat uit 18 cijfers. Het laatste cijfer hierin is een Checkdigit. Het eerste cijfer is een zgn. Extension Digit. De resterende 16 cijfers worden opgebouwd uit een GS1 Company-Id en een (pallet) Serienummer. Het GS1 Company-Id kan variëren van 7 tot 10 posities, waaruit volgt dat er voor het serienummer 6 (16-10) tot 9 (16-7) posities beschikbaar zijn. Afhankelijk van de lengte van uw Company-Id kunnen er derhalve 999.999 tot 999.999.999 palletnummers worden gegenereerd.

Het Extension Digit is een volgnummer waarmee dit maximum aantal pallets met 1 positie kan worden uitgebreid. Als deze met #0 begint, en het hoogst mogelijke serienummer bereikt is, zal het Extension Digit automatisch worden verhoogd met 1 waarde, en beginnen we in de nieuwe reeks weer vanaf nummer 1 te serienummeren. Hieruit volgt dat we uiteindelijk maximaal 9.999.999 tot 9.999.999.999 pallets kunnen verwerken. Daarna zal w.s. een nieuw GS1 Company-Id moeten worden aangevraagd.

Alvorens met SSCC labels aan de slag te kunnen gaan, dienen Extension Digit, GS1 Company-ID en het laatst gebruikte volgnummer bij Parameters Artikelbeheer te worden ingesteld:


* sscc.pdf (9.4 KB - downloaded 115 times.)
* SSCC_Artikelen.txt (0.65 KB - downloaded 93 times.)
« Last Edit: February 09, 2012, 12:34:16 pm by Wouter Rijnbende » Logged

Heart-Profit company ID : HA
Wouter Rijnbende
Administrator
Partner
*****
Offline Offline

Posts: 5367


View Profile WWW
« Reply #1 on: February 09, 2012, 09:40:43 am »

Attached in dit topic, een tweetal files, te weten SSCC.LF en SSCC.LR.

Dit betreft de Etiketlayout van het SSCC label.

Deze layout kunt u als volgt opnemen in uw systeem:

* Download deze files en plaats ze in de \Troep directory
* Ga naar Raadplegen Etiketlayouts (Hmenu,9,7,1)
* Importeer aldaar layout "SSCC" via Shift-F6.

* SSCC.LF (0.12 KB - downloaded 89 times.)
* SSCC.LR (12.31 KB - downloaded 80 times.)
Logged

Heart-Profit company ID : HA
Wouter Rijnbende
Administrator
Partner
*****
Offline Offline

Posts: 5367


View Profile WWW
« Reply #2 on: February 09, 2012, 09:43:08 am »

Attached in dit topic, een tweetal files, te weten SSCK1.LF en SSCK1.LR.

Dit betreft de Routelabel layout met Artikelgegevens op de SSCC pallet.

Deze layout kunt u als volgt opnemen in uw systeem:

* Download deze files en plaats ze in de \Troep directory
* Ga naar Raadplegen Routelabel layouts (Hmenu,9,7,9,4)
* Importeer aldaar layout "SSCK1" via Shift-F6.

* SSCK1.LF (0.12 KB - downloaded 80 times.)
* SSCK1.LR (14.24 KB - downloaded 90 times.)
Logged

Heart-Profit company ID : HA
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.084 seconds with 20 queries.