Heart-Profit ERP

Heart-Profit Boards => Heart-Profit Releasenotes => Topic started by: Heart Informatisering B.V. on August 14, 2018, 11:32:51 am



Title: Parameter Directory Bestanden Webshop
Post by: Heart Informatisering B.V. on August 14, 2018, 11:32:51 am
September 2011 is een Bedrijfsparameter "Directory bestanden Webshop" opgenomen. De in deze parameter opgegeven waarde betreft de default voor diverse toepassingen in Profit.

(http://www.heartprofit.com/www/transfer/graphics/rnotes/2018/lopasbwy180814a.png)

M.i.v. deze Releasenote zijn er een aantal zaken gewijzigd omtrent deze parameter, met als eerste hier maar eens een beschrijving van waar deze funktionaliteit allemaal gebruikt wordt; helptekst ontbrak nl.

Lengte veldnaam
Als eerste is de lengte van deze parameter vergroot van 50 naar 200 posities. Hierdoor kan een langer path worden ingevoerd naar de lokatie waar de bestanden zullen worden moeten aangemaakt.

Produktie-/Testbestanden
Aangezien Profit met twee bestandensets (Produktie-/Testbestanden) wordt geleverd, is het mogelijk om data afkomstig uit de Produktiebestanden naar een andere Directory te sturen als data afkomstig uit de Testbestanden. Eigenlijk moeten we misschien niet zeggen "is het mogelijk", maar moeten we stellen "dient u dit zodanig in te richten"! Immers, de parameter impliceert een (Basis) Directory die schijnbaar voor exports naar "een" Webshop worden gebruikt, en welke data daar door een ander systeem opgepakt kan worden om te verwerken (bijvoorbeeld die webshop). We zullen niet willen dat data uit de Testbestanden wordt klaargezet in Directories die bestemd zijn voor de Produktiebestanden, en dus geldt dat als deze parameter gebruikt wordt u dit zodanig dient in te richten dat data uit de Produktiebestanden naar een andere Directory worden gestuurd als data uit de Testbestanden.

LET OP:
We hadden e.e.a. met hetzelfde gemak ook zodanig kunnen opzetten dat de Basis Directory Bestanden t.b.v. Webshop automatisch werd gevuld met twee subdirectories; een voor de Testbestanden en een voor de Produktiebestanden. Met die aanpassing zouden we gegarandeerd zijn dat we nooit vanuit de Testbestanden een EDI bestandje zouden kunnen klaarzetten in de directory van de Produktiebestanden. De klant voor wie e.e.a. ontwikkeld is kiest hier expliciet niet voor, en wil zélf in de Testbestanden en Produktiebestanden een andere lokatie invullen zonder dat Profit deze uitbreid met 'Test' of 'Prod'. Op zich geen probleem, maar, "minder veilig" dus. Bedenk maar wat er gebeurt als we ooit eens "Produktie naar Test" kopieren, en we vergeten om de waarde van de parameter te wijzigen...

Verschillende Bedrijven
Indien u de administraties van verschillende bedrijven voert en in meerdere bedrijven gebruik maakt van deze parameter, zal de alhier ingevulde directory ongetwijfeld uniek moeten worden gemaakt naar de het bedrijf waarin de parameter wordt ingevuld. Dit, opdat "de webshop" kan herkennen uit welk bedrijf de data beschikbaar is gesteld.

EDI Pakbon
Indien er een EDI Pakbon wordt gegenereerd, bij de Debiteur is aangegeven dat deze conform type "1" moet worden gegenereerd én de parameter "(Basis) Directory bestanden t.b.v. Webshop" gevuld is geldt:

In de (Basis) Directory bestanden t.b.v. Webshop wordt een subdirectory "Pakbon" aangemaakt, met daar weer een subdirectory "Backup" in.

In beide directories wordt een EDI Pakbon beschikbaar gesteld in een tekstbestand genaamd "ORDDPB_" gevolgd door een (unieke) numerieke waarde en met de extentie '.TXT'.

(http://www.heartprofit.com/www/transfer/graphics/rnotes/2018/loprpbed180814a.png)



EDI - ECI Order inleeesbevestiging
Hoewel dit EDI bericht in een eerdere versie werd gegenereerd in een directory die een Orderbevestiging impliceerde, blijkt dit niet helemaal te kloppen. De klant wilde hier sowieso al een directory voor hanteren in de vorm van 'Inleesbevestiging' en dat komt inderdaad meer in de buurt van de praktijk.

Immers, als een subdirectory "Pakbon" wordt gebruikt als we vanuit Profit een Pakbon in EDI formaat genereren, zou een subdirectory "Orderbevestiging" impliceren dat we het hebben over het printen van een Orderbevestiging van een Verkooporder (in EDI formaat), en dat is niet wat er hier gebeurd.

Het EDI/ECI bericht betreft geen funktie die we in Profit ergens in een menu aantreffen! maar is een onderdeel van een zgn. Webshopprocessor (Hoofdmenu-9-9-2-2) die 24 uur per dag een ECI directory staat te pollen om te kijken of daar orders in zijn klaargezet. Zodra ze een order vindt, wordt deze ingelezen in Profit, en daarna wordt er een EDI bericht gegenereerd waarmee wordt aangegeven dat de order is ingelezen. Hiermee betreft het bericht dus niet zo zeer een "Orderbevestiging" maar eerder een "Order Inleesbevestiging".

De basis voor opname van deze EDI berichten wordt wederom bepaald door de "(Basis) Directory bestanden t.b.v. Webshop".  Hierin wordt een subdirectory "OrderInleesBevestiging" aangemaakt, met daarin weer een subdirectory "Backup".

In beide directories wordt een EDI Inlees bevestiging beschikbaar gesteld in een tekstbestand genaamd "ECIORDBV_" gevolgd door een (unieke) numerieke waarde en met de extentie '.TXT'.

(http://www.heartprofit.com/www/transfer/graphics/rnotes/2018/loifwiec180814a.png)

Nb: Een tweede aanpassing alhier is dat m.i.v. deze Releasenote de bestandsnaam in de Backup directory dezelfde naam toegekend krijgt als de bestandsnaam in de "OrderInleesBevestiging" directory; dit op eenzelfde manier zoals het bij de Pakbon werkt. In de oude versie werd 2x een bestandsnaam bepaald, waardoor de naam in de Backup directory kon afwijken van het oorspronkelijke bestand.

FunktieOmschrijvingDtm.Vl.WyzDtm.L.Wyz
LOIFWIEC    Omschrijving (nog) niet bekend    30-01-2018    14-08-2018
LOPASBWY    Wijzigen Standaard Parameters    25-07-2018    14-08-2018
LOPRPBED    Omschrijving (nog) niet bekend    19-06-2018    14-08-2018
LOPRPBV6    Omschrijving (nog) niet bekend    03-01-2017    14-08-2018